Created jtemplate joomla templates

Cenimo dobre poslovne odločitve.
   

Naročniki storitev izterjave

Pred oddajo naročila za vnovčenje terjatev pri zunanjemu izvajalcu, vedno preverite boniteto izvajalca.

Zaključena verižna kompenzacija pomeni, da je dolžnik poravnal svoje obveznosti dobavitelju – naročniku in da je naročnik nekaj plačal izvajalcu. Slednje pomeni, da je naročnik zamenjal svojo terjatev do kupca – dolžnika, za terjatev do izvajalca. Zunanji izvajalci verižnih kompenzacij običajno niso velike družbe, zato se lahko zgodi, da zamenjamo sicer kakovostno terjatev za še manj kakovostno.

Vsekakor je potrebno preveriti boniteto izvajalca in se na podlagi tega odločiti, s katerim izvajalcem in do kakšne višine je sodelovanje poslovno upravičeno. Nižji stroški zagotovo ne morejo nadomestiti neargumentirane poslovne odločitve.

Tradicija prisotnosti na področju izvajanja verižnih kompenzacij in strokovna podkovanost vodstva, nam dajeta določeno zagotovilo za varnost, ki se odraža zlasti pri ravnanju v nevsakdanjih in kritičnih situacijah, kjer so potrebna ustrezna ekonomska in pravna znanja. Izvajalec z večjim obsegom poslovanja in daljšo poslovno tradicijo, zagotovo pozna več neobičajnih situacij v praksi in ima tudi več izkušenj, katere lahko uspešno prenaša na mlajše sodelavce. Izvajalec je s svojim ravnanjem odgovoren vsem udeležencem verižne kompenzacije, zato mora ravnati visoko profesionalno in objektivno, s čimer krepi gotovost in zaupanje v sam instrument verižne kompenzacije.

 

 

GD GOSPODARSKA DRUŽBA

Vedno smo vam na voljo.

 

 

Pravice pridržane: GD Gospodarska Družba